იმერეთის ღვინის კონკურსი იწყება

DMO-იმერეთისა და იმერული ღვინის ასოციაციის ორგანიზებით, 2024 წლის 4-6 ოქტომბერს, უკვე მეორედ, იმერეთში, ქ. ქუთაისში ტარდება იმერული ღვინის კონკურსი- Imeretian wine Challenge 2024.
კონკურსის მიზანია, საქართელოში ღვინის ტურიზმის განვითარების ხელშეწყობა – იმერული ყურძნის ჯიშების, იმერული ღვინისა და ზოგადად იმერეთის როგორ მევენახეობა-მეღვინეობის რეგიონის ცნობადობის ამაღლება.
საკონკურსო ნიმუშების დეგუსტირებას მოახდენს ქართველი და უცხოელი ექსპერტებისაგან შემდგარი ჟიური. ღვინის გასინჯვისას დაცული იქნება კომპანიის ანონიმურობა.
მოწვეულ ჟიურის წევრებს შორის არიან, როგორც უცხოელი ჟიურის წევრები ასევე ქართველი ღვინის ექსპერტები.
უცხოელ ჟიურის წევრებს შორის არიან:
რობერტ ჯოზეფი ( ბრიტანეთი)
ტომას ბრენდლი ( გერმანია)
დავიდე ბარტონე ( იტალია)
მეთიუ ჰორკეი ( ამერიკა)
ირინა დიაჩენკოვა ( უკრაინა)
ქართველი ჟიურის წევრები:
ვლადიმერ კუბლაშვილი
თამარ იმედაძე
თინათინ ჯაჯანიძე
გიორგი სამანიშვილი
საბა ქიტიაშვილი.
კონკურსში მონაწილეობის წინაპირობა:
კონკურსზე შესაძლებელია წარდგენილ იქნას 100%-ით იმერული ყურძნის ჯიშისგან ან/და ჯიშებისაგან ნებისმიერი ტექნოლოგიით წარმოებული ღვინო, ან კანონმდებლობით დასაშვები 15%-მდე სხვა ჯიშის ყურძნის შერევით წარმოებული ღვინო, საქართველოს ნებისმიერი რეგიონიდან. კონკურსში მონაწილე შეიძლება იყოს: ღვინის საწარმო, ინდივიდუალური მეღვინე, კოოპერატივი ან მეღვინეთა გაერთიანება.
კონკურსში მონაწილე კომპანიამ თუ კერძო პირმა ნიმუშები შემდეგი სახით უნდა წარადგინოს:
• ღვინო უნდა იყოს ბოთლში ჩამოსხმული, მზად რეალიზაციისათვის;
• წარდგენილი ღვინის მინიმალური, დარჩენილი რაოდენობა არ უნდა იყოს 100 ბოთლზე ნაკლები;
🍾ბოთლის ეტიკეტი უნდა მოიცავდეს შემდეგ ინფორმაციას:
• მწარმოებელი კომპანიის სრული დასახელება
• ბრენდის დასახელება
• ღვინის დასახელება
• ჩამოსხმის წელი
• ყურძნის ჯიში
• რეგიონი/ქვეყანა
• მოცულობა
• წარმოდგენილი უნდა იყოს ერთი დასახელების ღვინის 4 ნიმუში ( ბოთლი= 0.75ლ)
ნიმუშების მოტანამდე საჭიროა შეავსოთ სარეგისტრაციო ფორმა :
ნიმუშები უნდა გამოიგზავნოს DMO-იმერეთის ოფისში, მისამართზე: ქ.ქუთაისი, რუსთაველის გამზირი 9ა.
30 აგვისტოდან 27 სექტემბრის ჩათვლით, 12:00-დან 17:00 საათამდე. ნიმუშებს თან უნდა დაურთოთ გადარიცხვის ფურცელი.
საყურადღებო ინფორმაცია:
• ნიმუშები, რომლებიც არ შეესაბამება საკონკურსო წესებს, უკან არ გაიგზავნება.
🔸ნიმუშის საფასური და გადახდის მეთოდი:
იმერული ღვინის ასოციაციის წევრებისთვის კონკურსში მონაწილეობის
მიღება უფასოა, სხვა შემთხვევაში:
ნიმუშის წარდგენის საფასური შეადგენს 80 ლარს დღგ-ს ჩათვლით.
მიმღების სახელი: ა(ა)იპ ქუთაისის ტურიზმის ცენტრი
მიმღები ბანკი: სახელმწიფო ხაზინა
ბანკის კოდი: TRESGE22
მიმღების ანგარიში: 750237519
დანიშნულება: იმერული ღვინის კონკურსის საფასური
თანხის ჩარიცხვა უნდა მოხდეს 2024 წლის 25 სექტემბრის ჩათვლით.
დამატებითი კითხვებისთვის დაგვირეკეთ ან მოგვწერეთ:
+995 551 109 104 ჟანა
ელ. ფოსტა: iwa@dmoimereti.ge
ჟიურის წევრები:
საკონკურსო ნიმუშების დეგუსტირებას მოახდენს ქართველი და უცხოელი ექსპერტებისაგან შემდგარი ჟიური. გაგაცნობთ ჟიურის წევრებს:
რობერტ ჯოზეფი ( ბრიტანეთი) – Meninger-ღვინის ბიზნესის საერთაშორიო ჟურნალის ავტორი, London Wine Challenge-ის, Decanter-ის, MUNDUS VINI-ისა და სხვა საერთაშორისო ღვინის კონკურსების ჟიურის წევრი და ღვინის კრიტიკოსი, კონკურსების ორგანიზატორი და დამფუძნებელი, ღვინის კრიტიკოსი, ღვინის ინდუსტრიის ანალიტიკოსი და ბრენდიბგის შემქმნელი.
ტომას ბრენდლი ( გერმანია) – ღვინის ექსპერტი, საერთაშორისო კონკურსების ჟიურის წევრი, სამხრეთ-აღმოსავლეთ ევროპისა და კავკასიის ღვინის ქვეყნების პრომოუტერი, Concours Mondial de Bruxelles-ის ელჩი გერმანიაში, ავსტრიაში და მთელ სამხრეთ-აღმოსავლეთ ევროპაში;
დავიდე ბარტონე ( იტალია) – ღვინის ჟურნალისტი და ღვინის კრიტიკოსი, ონლაინ ჟურნალის winemag.it-ის მთავარი რედაქტორი, საერთაშორისო გამოცემის Wine-Searcher-ის კორესპონდენტი, ღვინის იმპორტიორი და ღვინის საერთაშორისო კონკურსების ჟიურის წევრი;
მეთიუ ჰორკეი ( ამერიკა) – ღვინის ჟურნალისტი, მწერალი, საერთაშორისო ბლოგერი და მრავალი საერთაშორისო ღვინის კონკურსის ჟიურის წევრი და ღვინის მოგზაური;
ირინა დიაჩენკოვა (უკრაინა) – Wine Travel Awards-ის და ჟურნალ Drinks+ and DRINKS+-ის თანადამფუძნებელი და ღვინის საერთაშორისო კონკურსების ჟიურის წევრი;
ვლადიმერ კუბლაშვილი ( საქართველო) – ღვინის საერთაშორისო ჟიური და მეღვინეობა “ხარებას” მთავარი მეღვინე და აღმასრულებელი დირექტორი;
თამარ იმედაძე ( საქართველო) – საქართველოს სადეგუსტაციო კომისიის თავმჯდომარის მოადგილე და საერთაშორისო კონკურსების ჟიურის წევრი;
საბა ქიტიაშვილი ( საქართველო) – მეღვინეობის მაგისტრი / საერთაშორისო სომელიე ASI Certification 1;
თინათინ ჯაჯანიძე ( საქართველო) – შპს ” ირმა ჭანტურიას სახელობის ღვინის ლაბორატორიის” დირექტორი, ღვინის ექსპერტი, საერთაშორისო კონკურსების დეგუსტატორი;
გიორგი სამანიშვილი ( საქართველო) – ენოლოგი; ღვინის მენეჯმენტის, ეკონომიკის და სამართლის მაგისტრი;
ქეთევან ჯურხაძე ( საქართველო) – იმერული ღვინის ასოციაციის დირექტორი და კონკურსის ხელმძღვანელი, ღვინის ექსპერტი, საერთაშორიოს კონკურსების ჟიურის წევრი, ღვინის სკოლა „კაბისტონისა“ და მეღვინეობა „კაბის ტონის“ დამფუძნებელი და მეღვინე.
კონკურსში მონაწილეობის პირობებს შეგიძლიათ გაეცნოთ აქ:
+995 599178735 – ქეთი ჯურხუძე, იმერული ღვინის ასოციაციის დირექტორი.
The challenge- “Imeretian Wine Challenge 2024”, Organized by DMO Imereti and Imeretian Wine Association, for the second time is being held in Imereti, Kutaisi, on October 4-6, 2024.
The purpose of the competition is to support the development of wine tourism in Georgia, to raise the awareness of Imeretian grape varieties, Imeretian wine and the general nature of Imereti viticulture and winemaking region.
The competition samples will be tasted by a jury consisting of Georgian and foreign experts. The company’s anonymity will be protected during the wine tasting.
Among the invited jury members are both foreign jury members and Georgian wine experts.
The foreign jury members are:
Robert Joseph (UK)
Thomas Brandl (Germany)
Davide Bartone (Italy)
Matthew Horkey (USA)
Irina Diachenkova (Ukraine)
Georgian jury members are:
Vladimer Kublashvili
Tamar Imedadze
Tinatin Jajanidze
Giorgi Samanishvili
Saba Kitiashvili.
Prerequisite for participation in the competition:
Wine made from 100% Imeretian grape variety and/or varieties using any technology, or wine made by mixing up to 15% of other grape varieties from any region of Georgia permitted by law, can be presented at the competition. A participant in the competition can be: a wine enterprise, an individual winemaker, a cooperative or a union of winemakers.
The company or private person participating in the competition must submit the samples in the following form:
* Wine must be bottled, ready for sale;
* The minimum remaining amount of presented wine should not be less than 100 bottles;
🍾The bottle label should include the following information:
* Full name of the manufacturing company
* Brand name
* Name of the wine
* Year of bottling
* Grape variety
* Region/Country
* Volume
* 4 samples of wine of the same name must be presented (bottle = 0.75 l)
Before bringing the samples, you need to fill out the registration form:
Samples should be sent to the office of DMO Imereti- Address: Kutaisi, Rustaveli Avenue 9a.
From August 30 to September 27, from 12:00 to 17:00. Samples must be accompanied by a pay cheque.
Important information:
* Samples that do not comply with the competition rules will not be sent back. 🔸Sample fee and payment method:
Participation in the competition is free for members of the Imeretian Wine
Association, in other cases:
The sample submission fee is 80 GEL including VAT.
Name of recipient: NNLE Kutaisi Tourism Center
Receiving Bank: State Treasury
Bank code: TRESGE22
Receiver Account: 750237519
Purpose: Fee for the Imeretian wine competition
The amount must be deposited by September 25, 2024.
For additional questions, call or write to us:
+995 551 109 104 Zhana
e-mail Mail: iwa@dmoimereti.ge
The competition samples will be tasted by a jury consisting of Georgian and foreign experts.
The members of the jury are:
Robert Joseph (Great Britain) – Author of Meninger-international wine business magazine, member of the jury of London Wine Challenge, Decanter, MUNDUS VINI and other international wine competitions and wine critic, organizer and founder of competitions, wine industry analyst and the creator of Branding;
Thomas Brandl (Germany) – Wine expert, member of the jury of international competitions, promoter of wine countries of Southeast Europe and the Caucasus, ambassador of “Concours Mondial de Bruxelles” in Germany, Austria and throughout Southeast Europe;
Davide Bartone (Italy) – Wine journalist and wine critic, the main editor of the online magazine winemag.it, correspondent of the international publication Wine-Searcher, wine importer and jury member of international wine competitions;
Matthew Horkey (USA) – Wine journalist, writer, international blogger and jury member of many international wine competitions and wine traveler;
Iryna Diachenkova (Ukraine) – Co-founder of Wine Travel Awards, Drinks+ and DRINKS+ magazine and jury member of international wine competitions;
Vladimer Kublashvili (Georgia) – International Wine Jury and Chief Winemaker and Executive Director of Winery “Khareba;
Tamar Imedadze (Georgia) – Deputy Chairman of the Georgian Tasting Commission and Jury Member of International Competitions;
Saba Kitiashvili (Georgia) – Master of Winemaking / International Sommelier ASI Certification 1;
Tinatin Jajanidze (Georgia) – Director of “Irma Chanturia Wine Laboratory” LLC, wine expert, taster of international competitions;
Giorgi Samanishvili (Georgia) – Oenologist; Master of Wine Management, Economics and Law;
Ketevan Jurkhadze (Georgia) – director of the Imeretian Wine Association and head of the competition, wine expert, member of the jury of international competitions, founder and winemaker of the wine school “Kabistoni” and winery “Kabis Toni”.
You can find out the terms of participation in the competition here:
+995 599178735 – Keti Jurkhadze, Imeretian Wine Association Director.